Kōh-e Qafak (berg i Bamiyan)

Kōh-e Qafak är ett berg i Afghanistan. Det ligger i provinsen Bamiyan, i den centrala delen av landet, 180 kilometer väster om huvudstaden Kabul. Toppen på Kōh-e Qafak är 3 035 meter över havet, eller 101 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 0,64 km.

Terrängen runt Kōh-e Qafak är kuperad norrut, men söderut är den bergig. Den högsta punkten i närheten är 3 242 meter över havet, 2,4 kilometer nordost om Kōh-e Qafak. Runt Kōh-e Qafak är det glesbefolkat, med 17 invånare per kvadratkilometer.. I trakten runt Kōh-e Qafak finns ovanligt många namngivna berg.

Trakten runt Kōh-e Qafak består i huvudsak av gräsmarker. I trakten råder ett kallt ökenklimat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 8 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 25&nbsp steak marinade and tenderizer;°C, och den kallaste är januari, med -12&nbsp tenderize cheap steak;°C. Genomsnittlig årsnederbörd är 461 millimeter. Den regnigaste månaden är april, med i genomsnitt 111 mm nederbörd, och den torraste är juli, med 1 mm nederbörd.